Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen zijn er altijd. Vraagt u zich wellicht af...
Wanneer u overweegt een bad aan te schaffen komt u zeer waarschijnlijk voor de keuze of u een monoblock gaat plaatsen of kiest voor een bouwkundig zwembad. Wij van Dreampool bouwen enkel bouwkundig. Hier zijn wij heel stellig in. Niet omdat monoblock baden niet deugen, want dit heeft ook zijn voordelen. Wij zijn echter overtuigd van de kwalitatief bouwkundige voordelen. Het past bovenal ook bij onze formule, onze type baden en onze expertise.
Het voordeel van een bouwkundig bad
Het grote voordeel van bouwkundig bouwen is misschien heel erg voor de hand liggend maar desalniettemin waar. De kracht van beton, cement en lijm is alom bekend. De balans van krachten tegen uw muur moeten altijd in balans blijven. De duwkracht van water aan de binnenkant van uw muur en de duwkracht van grond aan de buitenkant moeten levenslang opgevangen kunnen worden. Zonder risico’s van afbreuk. Daarom bouwen wij altijd vloeren van minstens 20cm dik en muren van minstens 24cm dikte. Wanneer uw bad onder onze begeleiding een keer leeg en weer vol moet, moet deze blijven staan als een huis. Wij vermijden graag risico’s op vervorming en verzakking. Daarom gaan wij met u altijd in gesprek over het type grond waar de constructie gebouwd gaat worden. Wij denken hierbij ook aan de ondergrond en het (waar nodig) eventueel toepassen van heipalen. Wij nemen geen enkele risico’s.
Een ander voordeel van onze bouwkundige constructies is de volledige vrijheid van maatvoering. Bij onze baden, die meestal voorzien zijn van plantenfilters, is de vrijheid van maatvoering vaak doorslaggevend. Hoewel wij weliswaar met vaste modellen en prijzen werken, staan wij altijd open voor maatwerk en denken wij hierin altijd mee met de klant. Mits het binnen onze formule past. De juiste werking van onze techniek en baden is voor ons, en uiteraard ook voor u, topprioriteit. Of u nu gaat voor een hybride of een zwemvijver, het plantenfilter is een sieraad voor uw bad en deze moet binnen uw specifieke tuinsituatie een perfecte plek toegewezen krijgen. Daarom denken we en praten wij altijd graag met u mee aan de start van uw droomproject. Een project waar u wellicht een architect bij betrekt, die zo ook de volledige vrijheid krijgt om onze baden in te kunnen tekenen.
Afwerking bad
Onze bouwkundige constructies werken wij af met mooie hardstenen randtegels. Deze zitten vanwege de goede basis altijd zeer degelijk vast aan de constructie en is het risico op afbreuk minimaal. In het zwemgedeelte bent u vanwege onze maatvrijheid, ook vrij in het kiezen van uw trap. Wilt u deze op of onder het folie? 1 meter breed of over de volle breedte? Schuin of recht? U mag het zeggen. Of gaat u toch voor de klassieke RVS inlooptrap, wellicht matzwart gepoedercoat? De keuze is aan u. En mocht u kiezen voor een afdeksysteem, dan kunnen we de rol altijd goed en onzichtbaar verwerken.
Bouwkundig alleen maar voordelen?
Kwaliteit en duurzaamheid komen met een prijs, dat zal u niet verrassen. Maar wij van Dreampool hebben de overtuiging dat als u het beste wilt, u daar ook voor wilt betalen. Een serieus product voor een duidelijke en serieuze prijs, waar u de rest van uw leven van kunt genieten. Daar staan wij voor.
Een zwemvijver houdt zichzelf schoon d.m.v. een plantenfilter. Daarbij circuleren we 24/7 water door een uv-c lamp. Een zwemvijver heeft zwart epdm folie. Natuurlijk zwemmen is hierbij het uitgangspunt.
Een zwembad heeft pvc folie en draait bij ons bijna altijd op zoutelectrolyse. Het uitgangspunt is chloor als desinfectie. Dit is zeer betrouwbaar.
Een hybridebad heeft pvc folie. Het heeft dezelfde eigenschappen en techniek als een zwemvijver. Echter voegen wij hier hydrolysetechniek aan toe. Dit is een kort maar krachtige desinfectie in je techniek. Zo blijft je natuurlijk leven behouden maar heb je minder tot geen draadalg en blijft je folie velen malen schoner i.v.t. een zwemvijver.
Een zwemvijver en hybride vergen meer onderhoud. Dit is meer hobbymatig. Hybridebaden en zwembaden hebben een stukje techniek die (indien nodig) specialistisch onderhoud vergen. Hierin kunnen wij ook een rol spelen.
Bij iedere zwemvijver ontstaat er een biofilm, dit is een dun glad laagje organismen op het folie. Dit kan redelijk goed verwijderd worden door met regelmaat een robot in het water te laten of door zelf met een waterzuiger de boden/wanden te reinigen. Ook moet u de skimmer mandjes legen wanneer dat nodig is net zoals het voorfilter bij de pomp. Wat u verder nog moet doen is na de bloei de bloemen uit de gele lis knippen en in het najaar de plant terug knippen tot net boven de waterlijn. 1 keer per jaar (na 9000 branduren) vervangt u de uv-c lamp. Heeft u een warmtepomp? Dan moet u deze ontwateren voor de winter.
Wanneer nodig is de robot te water laten gaan, ééns per twee weken vijf minuten backwashen en circa twee keer per jaar een jerrycan met PH- vloeistof verwisselen. Daarnaast moet u het bad zomer- en winterklaar maken. Denk hierbij vooral aan het ontwateren van alles wat stilstaand water bevat.
Bij een hybridebad komen dezelfde onderhoudstaken naar voren als bij een gewone zwemvijver. Hier komt bij dat u het zoutgehalte moet blijven controleren, in het voorjaar de electrode moet kalibreren en de techniekkast weer moet inschakelen. Deze laatste schakelt u in het najaar weer uit. Wanneer u een zandfilter heeft moet u deze regelmatig terugspelen, afhankelijk van het seizoen en uw situatie.
EPDM folie is altijd zwart. Dit folie is ruwer, 1,2mm en erg rekbaar. EPDM folie laten wij vooraf op maat thermisch lassen in de fabriek. Dit zorgt voor jarenlange garantie. Dit folie komt helaas met hier en daar een kreukel op de bodem of wanden.
PVC folie is altijd op maat gelast ter plaatse en geeft kleurkeuze. Dit folie is duurder maar kwalitatief sterker. Het is 1,5mm dik. Onze tip: antraciet geeft de mooiste diepblauwe kleur.
Dit komt omdat men er vaak bij een hybride voor kiest om bouwkundige trappen er in te laten bouwen, men neemt vaak een solar lamellen afdekking en mooie onderwater leds. Ook is de techniek en de waterbehandeling duurder. Je krijgt bij onze hybride namelijk zowel zwemvijver als zwembadtechniek. Bovendien is pvc folie duurder dan epdm folie.
Een zwembad is beter te verwarmen, dit komt omdat deze in het geheel af te dekken is door solar lamellen. Bij een zwemvijver kan het plantenfilter niet afgedekt worden waardoor je warmte verliest.
Warmtepompen zijn voornamelijk seizoensverlengers. Ze zorgen ervoor dat u eerder en langer kunt zwemmen in de gewenste watertemperatuur. Stel: het is begin mei en het is buiten 20 graden. Je water is echter pas 15-18 graden. voor de meesten te koud. Dan is een warmtepomp perfect. Een warmtepomp geeft je controle en zekerheid maar komt met een serieuze energieprijs. Hierin moet u een afweging maken.
U zwemt in het zwemgedeelte, dit gedeelte is kraakhelder. Draadalg zet zich soms in het plantenfilter rondom de waterplanten. Dit kan door allerlei invloeden komen. Wat kunt u eraan doen? U kunt dit het beste handmatig verwijderen. Als u preventief een oplossing wilt dan advieseren wij u om een Microbe-lift zwemvijver kit aan te schaffen. Dit zijn balanserende bacteriën die ervoor zorgen dat uw zwemvijver een betere balans krijgt met als gevolg minder tot geen draadalg.
Een zwemvijver heeft ten opzichte van een zwembad ander water, dit water is zachter en gezonder. Echter daar tegenover staat dat u kans heeft op een glad laagje (biofilm) op uw folie, een watertor en een kikker die u tegenkomt. Een zwembad heeft door de desinfectie deze verschijnselen niet wat voor iemand anders ook weer een groot pluspunt kan zijn.